Lamsfilet met een glazuur van rode wijn
Ingrediënten
voor 2 personen
300 gram lamsfilet
voor de glazuur/marinade
150 ml rode wijn
50 ml rode wijn azijn
50 ml balsamico azijn
3 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn, geritst
flink wat peper uit de molen
½ theelepel grof zout
1 eetlepel (zonnebloem) olie
1 eetlepel bruine basterdsuiker
olie en boter om te bakken
overige benodigdheden
staafmixer
kwastje om
te bestrijken
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een hoge kom en meng alles goed door elkaar met behulp van een staafmixer.
Doe de lamsfilets in een diep bord en giet de helft van het mengsel over de lamsfilets. Laat ze minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
Bewaar de rest van het marinade mengsel voor later.
Haal de lamsfilets een half uur voor bereiding uit de koelkast en dep ze droog met een stuk keukenpapier.
Doe de overgebleven marinade in een pannetje en laat op een laag vuur iets inkoken. Dit durt ongeveer 5 minuten.
Doe een eetlepel olie met een klontje boter in de pan en laat goed heet worden. Doe de lamsfilets in de pan en bak voor 30 seconden, draai ze om. Bestrijk de bovenkant met behulp van een kwastje met de marinade. Bak weer voor 30 seconden en draai weer om. Bestrijk de bovenkant weer met war marinade.
Blijf dit herhalen voor ongeveer 6 minuten. Beweeg regelmatig met de pan, zodat de lamsfilets mooi kleuren en niet verbranden. Wanneer de lamsfilets klaar zijn kun je ze meteen serveren.
Eet smakelijk!