Kip met citroen uit de oven

Ingrediënten

(voor 4 personen)

8 kipdrumsticks

3 ingelegde citroenen (of 1 biologische citroen)

Ras el hanout (specerijenmix)

Takjes verse rozemarijn

2 venkelknollen in dunne plakken

1 courgette in plakken

5 sjalotten gehalveerd

3 tenen knoflook grof gehakt

600 gram kleine aardappels met schil (bijv. Roseval of rode
aardappels), 10 minuutjes voorgekookt

4 eetlepels groene olijven zonder pit

100-150 gram ontbijtspek (plakjes)

olijfolie

klontje roomboter

3 ansjovissen (optioneel)

1 theelepel grof zout

peper uit de molen

overige benodigdheden

1 koekenpan

1 grote ovenschaal of braadbakblik

Bereidingswijze

Doe de gesneden venkel, courget, sjalotten, knoflook, olijven  en de voorgekookte aardappelen in de ovenschaal en hussel alles een beetje door elkaar. Snijd de citroenen in parten en verdeel over de groenten. Leg er wat takjes rozemarijn op. Besprenkel royaal met olijfolie. Bestrooi met peper en zout.

Kruid de kipdrumsticks met de ras el hanout. Doe wat olie met een klontje boter in de pan en bak de kip rondom bruin.

Leg de kipdrumsticks hier bovenop. Snijd de plakken ontbijtspek doormidden en verdeel tussen en op de kip.

Optioneel kun je in het bakvet van de kip nog 3 ansjovissen laten smelten. Giet het bakvet (door een zeefje) over de ovenschotel heen. Wanneer je geen ansjovis gebruikt kun je bakvet evengoed over de kip gieten.

Bak de schotel in de oven op 1600 C. De baktijd is per oven verschillend, maar ga uit van tussen de 70 en 90 minuten. Draai de kip eventueel halverwege om en besprenkel met het bak vocht.

Eet smakelijk!


Contacteer ons