Kip Korma
Ingrediënten
voor 4 personen
600 gram kipdijfilet in blokjes
1 ui gesnipperd
1 rode peper fijngehakt
1 teen knoflook fijngehakt
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel suiker
2 cm gember geraspt
1 theelepel kurkuma/ koenjit (geelwortel)
1 ½ theelepel kerriepoeder
1 theelepel ketoembar
2 tomaten in blokjes
3 eetlepels gemalen kokos
150 ml water
150 gram crème fraîche
olie om te bakken
geschaafde amandelen
Bereidingswijze
Doe een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui, peper, knoflook, tomatenpuree en suiker. Voeg na ongeveer 5 minuten de gember, kurkuma, kerriepoeder en ketoembar toe en laat nog een minuutje meebakken. Pas op dat de specerijen niet aanbranden. Voeg vervolgens de kipblokjes toe en bak voor een paar minuten, al omscheppend mee.
Voeg de stukjes tomaat, kokos en water toe en schep alles goed om. Laat voor ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen, totdat de kip gaar is. Regelmatig even omscheppen. Voeg als laatste de crème fraîche toe. Voeg niet alle crème fraîche in één keer toe, maar proef tussendoor.
Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan en garneer de kip korma hiermee
Lekker met witte rijst of naanbrood.
Eet smakelijk!