Kip in een pittige saus
Ingrediënten
voor 2 personen
4 kipdijen met vel (+bot)
1(gegrilde) paprika in repen
1 courgette in plakjes
takjes verse tijm
olie om te grillen
voor de saus
4 lente-uitjes in stukken
3 tenen knoflook
1 adjuma peper zonder zaad
(of twee rode pepers met zaad)
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
2 theelepels grof zout
rasp van 1 limoen
sap van 1-2 limoenen
flinke bos (handvol) basilicum
4 eetlepels witte wijnazijn
3 eetlepels worcestershire saus
2 eetlepels
honing
1 eetlepel suiker
1 scheut saké of rum (optioneel)
scheutje water
overige benodigdheden
1 grillpan
1 blender/staafmixer
1 ovenschaal
Bereidingswijze
Mocht je niet gewend zijn pittig te eten, gebruik dan in plaats van de adjuma peper twee rode pepers.
Doe alle ingrediënten voor de saus in de blender en hak fijn tot een mooie homogene massa. Proef de saus en voeg, indien nodig, wat extra limoensap, suiker of zout toe. Zet de saus even apart.
Verhit de grillpan op een hoog vuur. Snijd de kipdijen aan beide zijden in met een scherp mes. Hierdoor zal de saus beter worden opgenomen. Smeer een beetje olie aan de vleeskant van de dijen en gril op de vleeskant mooi goudbruin. Draai de dijen om en bak de vel kant mooi bruin en knapperig.
Verwarm de oven alvast voor op 2000 C.
Giet de saus in een ruime ovenschaal. Leg aan de randen de paprika en courgette in de saus. Leg in het midden de kipdijen met het vel naar boven. Verdeel wat takjes verse tijm over de schaal.
Zet de schaal in de oven voor 15-20 minuten, tot de kip helemaal gaar is.
Lekker met gebakken aardappelen op gebakken zoete aardappel.
Eet smakelijk!