Grote gemarineerde garnalen
Ingrediënten
voor 12 stuks
12 grote (tijger)garnalen met kop (diepvries)
125 ml vers geperst sinaasappelsap
2 tenen knoflook fijn geraspt
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
½-1 theelepel chilivlokken
1 theelepel rozemarijn gehakt
1 snufje saffraan (optioneel)
olie om te bakken
Bereidingswijze
Ontdooi de garnalen. Knip de garnalen aan de rugzijde open met een keukenschaar en verwijder het darmkanaal.
Meng voor de marinade alle overige ingrediënten (behalve de olie) door elkaar. Doe de garnalen in een schaal en verdeel de marinade erover heen. Dek af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
Doe 2-3 eetlepels olie en een koekenpan. Bak de garnalen aan beide zijden, wanneer ze mooi roze zijn, zijn ze gaar. Voeg eventueel overgebleven marinade toe en schep alles goed door.
Deze garnalen zijn erg lekker met een stukje stokbrood of een eenvoudige couscoussalade.
Meteen serveren.
Eet smakelijk!