Gestoomde kabeljauw met groene curry
Ingrediënten
voor 2 personen
2 kabeljauwfilets
1 limoen in plakjes
1 rode peper in reepjes
2
limoenblaadjes (optioneel)
½ sjalotje in dunne ringen
peper en zout uit de molen
(coquilles optioneel)
(broccoliroosjes optioneel)
voor de curry
1 eetlepel Thaise groene currypasta
1 theelepel kurkuma
150 ml groentebouillon
150-200 ml kokosroom
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel (palm) suiker
5 limoenblaadjes fijngehakt
(of een scheutje limoensap)
100 gram diepvries garnalen
olie om te bakken
Noedels naar keuze
Overige benodigdheden
stoommand
bijpassendepan
wok/ hapjespan
Bereidingswijze
Laat de garnalen ontdooien in koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrooi de kabeljauw met wat peper en zout uit de molen. Leg de kabeljauw in het stoommandje en garneer met schijfjes limoen, ringen sjalot, stukjes rode peper en een limoenblaadje. Doe de deksel op het mandje. Zet het stoommandje op een pan met een laag kokend water. Let op: het water mag het
mandje niet raken. Laat de kabeljauw (afhankelijk van de dikte) in 8-10 minuten gaar stomen.
Maak ondertussen de curry. Doe hiervoor een eetlepel olie in de wok en voeg de currypasta toe. Laat op een laag vuur voor ongeveer 2 minuten bakken, regelmatig even omscheppen. Voeg alle ingrediënten voor de curry toe, behalve de garnalen. Laat de saus ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg vervolgens de garnalen toe en laat deze in een paar minuten gaar worden.
Verdeel de noedels over de borden, doe er wat van de currysaus op en leg als laatste de kabeljauw op de saus.
Lekker met wat gestoomde broccoli. Je kunt de laatste twee minuten ook wat coquilles in het stoommandje laten mee garen.
Eet smakelijk!