Gestoofde sjalotjes in rode wijnjus
Dit recept is gebaseerd op een recept van Ottolenghi.
Ingrediënten
voor 4 porties
2 eetlepels olijfolie
500-600 gram sjalotten, schoongemaakt
200 ml rode wijn
200 ml rode port
200 ml groentebouillon
2 laurierblaadjes
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 theelepel gedroogde tijm (of 4 takjes)
1 eetlepel suiker
1 theelepel grof zeezout
30 gram koude boter
Bereidingswijze
Dit gerecht komt uit het kookboek Plenty More van Ottolenghi. In het oorspronkelijke recept wordt geen port gebruikt, maar alleen rode wijn.
Doe de olie in de pan en bak de sjalotten rondom bruin in ongeveer 5 minuten. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de boter. De een deksel op de pan en laat de sjalotten op een laag vuur een uur sudderen. Haal het deksel na een uur van de pan en zet het vuur hoger. Laar nog 10 minuten koken
zodat het vocht kan indampen. Haal de sjalotten met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm in een schaal. Haal de saus van het vuur en roer de boter erdoor.
Lekker bij een (vegetarische) stamppot.
Eet smakelijk!