Geroosterde Pompoen

Ingrediënten

voor 2-4 personen

1 (fles) pompoen

3 eetlepels olie

1 eetlepel balsamicoazijn

¼ theelepel chilipoeder

½ theelepel kaneelpoeder

½ theelepel tijm (of een paar takjes)

(zachte geitenkaas)

Bereidingswijze

Maak de pompoen schoon en snijd in parten/ plakken. (Schil en pitten verwijderen).

Meng de olie, balsamicoazijn, chilipoeder, kaneelpoeder en tijm door elkaar. Doe de pompoenparten in een ruime ovenschaal en giet het mengsel erover heen. Met de handen goed doormengen, zodat het mengsel over de pompoen is verdeeld.

Bak de pompoenparten in de oven op 2200 C gaat, halverwege de parten omdraaien.

Serveer de pompoen eventueel met wat zachte geitenkaas bestrooid. Lekker bij wild, een (vegetarische) salade of als (groente) bijgerecht.

Eet smakelijk!


Contacteer ons