Geroerbakte spruitjes met granaatappel

Dit recept is gebaseerd op een recept van Ottolenghi.

Ingrediënten

voor 2-3 personen

500 gram spruiten

300 gram sjalotjes

1 granaatappel

raps van de schil van 1 citroen

2 theelepel granaatappel melasse

(of 1 eetlepel balsamicoazijn)

1 eetlepel keukenstroop

1 eetlepel honing

1 eetlepel olijfolie

(olijf)olie om te bakken

Bereidingswijze

Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Doe ze in een pan met kokend water en blancheer de spruitjes in 3 minuten. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.

Maak de sjalotjes schoon, snijd grote sjalotten in stukken.

Haal de pitjes uit de granaatappel.

Maak alvast de dressing. Vermeng hiervoor in een kommetje de citroenrasp, granaatappel melasse (of balsamicoazijn), stroop, honing en 1 eetlepel olijfolie en zet even apart. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Doe een scheut olie in een wol, roerbak de spruitjes goudbruin en haal ze uit de wok. Houd de spruitjes warm in een schaal. Doe nog een beetje olie inde wok en bak hierin de sjalotjes goudbruin en gaar. Voeg de gebakken sjalotten toe aan de spuitjes samen met de helft van de granaatappelpitjes. Giet de dressing over de spruitjes en meng alles goed door. Garneer met de rest van de granaatappelpitjes.

Meteen serveren.

Eet smakelijk!


Contacteer ons