Gebakken tofu met wakame
Dit recept is geïnspireerd op een recept van Ottolenghi
Ingrediënten
voor 2 personen
voor de tofu
1 blok (silken) tofu (300 gram)
50 gram panko broodkruim
rasp van 2 limoenen
2 theelepels grof gemalen korianderzaad
snufje zout uit de molen
2 eetlepels sesamzaad
(rijst)bloem
1 ei losgeklopt
olie om te bakken (100 ml)
voor de salade
40 gram gedroogde wakame
kokend water
voor de dressing
1 eetlepel limoensap
1 theelepel sesamolie
1 theelepel hete chilisaus
2 theelepels rijstwijn
1 eetlepel zonnebloem of arachideolie
snufje zout
Bereidingswijze
Bereid de wakame volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Men alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Snijd de tofu in blokken van 2-3 cm. Meng de panko met het limoensap, korianderzaad, sesamzaad en een snufje zout. Doe het mengsel op een diep bord. Doe en ei in op ander diep bord en de (rijstebloem) op een derde bord.
Haal de blokken door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door de panko.
Doe de olie in een koekenpan en laat goed heet worden. Doe de gepaneerde blokken tofu voorzichtig in de hete olie. Bak ze aan alle zijden mooi goudbruin, voorzichtig omkeren. Haal de tofu uit de olie met een schuimspaan en laat even uitlekken op keukenpapier.
Schenk ondertussen de marinade over de wakame en meng goed door elkaar.
Leg een hoopje wakame op een bord en verdeel de tofu erover.
Lekker met een beetje chilisaus.
Eet smakelijk!