Garnalen curry
Ingrediënten
voor 4 personen
500 gram grote diepvriesgarnalen
1 blik kokosmelk (ongeveer 300 ml)
1 theelepel keukentamarinde (optioneel)
2 theelepels vissaus
olie om te bakken
voor de kruidenpasta
1 ui in stukken
3 cm verse gember geschild
1 rode peper
2 tenen knoflook
2 theelepels gemalen sereh
1 theelepel djinten
1 theelepel koenjit (geelwortel)
1 theelepel trassi
Overige benodigdheden
1 blender/ staafmixer (hakgedeelte)
Bereidingswijze
Laat de garnalen ontdooien en goed uitlekken op keukenpapier.
Doe alle ingrediënten voor kruidenpasta met een scheutje kokosmelk in de blender en maal fijn tot er een mooie pasta ontstaat.
Doe een scheutje olie in de pan en bak de kruidenpasta op een laag tot matig vuur vijf minuutjes. Regelmatig even omscheppen om aanbranden te voorkomen.
Voeg de kokosmelk, vissaus en keukentamarinde toe en breng zachtjes aan de kook.
Voeg als laatste de garnalen toe en laat de garnalen in de saus gaar worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Wanneer de garnalen mooi roze zijn, zijn ze gaar.
Meteen serveren, lekker met rijst of bami en boontjes.
Eet smakelijk!