Gado Gado in een modern jasje
Ingrediënten
per 2 personen
2 handjes taugé (schoongemaakt)
2 aardappels in blokjes
2 handjes sperziebonen (schoongemaakt)
1 stronk broccoli( in roosjes)
2 hardgekookte eieren (gehalveerd)
½ blok tempé
2 tomaten in parten
olie om te bakken
voor de pindasaus
1 teentje knoflook geraspt
3 eetlepels pindakaas
1 eetlepel keukentamarinde
1 eetlepel ketjap
½ eetlepel sambal
½ eetlepel vissaus
½ theelepel limoensap
1 eetlepel (palm) suiker
scheutje water
Bereidingswijze
Snijd de tempé in dunne plakjes en bak goudbruin in een laagje hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe de taugé in een vergiet en overgiet de taugé met kokend water. Laat goed uitlekken.
Zet een pan met kokend water op en kook hierin de blokjes aardappel in ongeveer 10 minuutjes beetgaar. Laat uitdampen op een bord.
Blanceer (= kort koken) de sperziebonen in ongeveer 5 minuten beetgaar en laat uitdampen op een bord.
Blanceer de broccoliroosjes in 3-4 minuten en laat uitdampen op een bord.
Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpan en laat al roerend warm worden, tot er een gladde saus ontstaat. Zo nodig een scheutje water toevoegen. Proef of de saus naar smaak is.
Doe een laagje van de saus in een kom en verdeel alle groenten, aardappelblokjes, de tempé, tomaat en gehalveerde hierover heen.
Serveer met wat kroepoek en de overgebleven saus.
Eet smakelijk!