Eiercurry van Madhur Jaffrey
Ingrediënten
(voor 4-6 personen)
4 eetlepels yoghurt
2 ½ deciliter water
4 tomaten fijngehakt (ongeveer 500 gram)
3 eetlepels kikkererwtenmeel
3cm verse gember geraspt
3-4 theelepels kerriepoeder (de scherpe variant)
1 theelepel zout
2 eetlepels olie
½ theelepel komijnzaad gemalen (djinten)
½ theelepel mosterdzaadjes
½ theelepel (gemalen) venkelzaad
2 ½ deciliter water
8-12 hardgekookte eieren gepeld
Overige benodigdheden
blender of staafmixer
Bereidingswijze
Doe 2 ½ deciliter water samen met de yoghurt, tomaten, kikkererwtenmeel, gember, kerriepoeder en zout in de blender. Laat de blender minstens 2 minuten draaien, zodat er een gladde saus ontstaat.
Zet een wok of hapjespan met de olie op een halfhoog vuur. Voeg het mosterdzaad, venkelzaad en
komijnzaad toe. Haal van het vuur zodra de mosterdzaadjes beginnen te springen, dit gaat vrij snel.
Giet 2 ½ deciliter water in de pan en voeg de saus uit de blender toe. Zet de pan weer op het vuur. Breng de saus al roerend aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat de saus op een laag vuur 15 minuten pruttelen. Roer af en toe goed door.
Leg de hardgekookte eieren in de saus en laat ze goed heet worden.
Indien gewenst kun je naar smaak nog een klein beetje yoghurt of kerrie toevoegen.
Lekker met rijst of naanbrood. Combineer dit gerecht eventueel met een aantal andere Indiase
gerechten zoals ananasyoghurt, Tikka Masala of pittig rundvlees. Creëer op die manier je eigen Indiase 'rijsttafel'.
Eet smakelijk!