Eendenborst in groene curry
Ingrediënten
voor 2 personen
1 eendenborst van 250 gram
1 grote aubergine
125 gram ananas in blokjes (blik)
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel groene curry pasta
200-300 ml kokosmelk
100 ml bouillon (kip)
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel (palm) suiker
5 limoenblaadjes fijn gesneden
(of scheutje limoensap)
olie om te bakken
Bereidingswijze
Snijd de vetlaag van de eendenborst kruislings in. Wrijf de eendenborst in met de sojasaus en laat 10 minuten intrekken.
Snijd de aubergine in blokjes.
Bak de eendenborst i een droge pan op een matig vuur 7 minuten op de vet kant. Draai om en bak nog 3 minuten. Laat de eendenborst even rusten.
Verhit een klein scheutje olie in een pan/ wok en bak de currypasta hierin voor 1 minuut. Giet de kokosmelk erbij en laat, al roerend, voor 2 minuten koken. Voeg alle overige ingrediënten toe en laat voor 5 minuten zachtjes koken. Mocht je geen limoenblaadjes hebben, dan kun je deze vervangen voor een scheutje limoensap. Voeg dit dan pas op het einde toe.
Snijd ondertussen de eendenborst in plakjes en voeg toe aan de curry. Laat nog twee minuten pruttelen zodat de eendenborst warm is.
Meteen serveren met rijst.
Eet smakelijk!
Tip: limoenblaadjes zijn bij veel toko's te koop in vaak te vinden in de diepvries. Ze zijn de moeite waard om aan te schaffen, want ze geven een heerlijk aroma aan je gerecht.