Duivelse Chocoladetaart
Ingrediënten:
5 kleine of 4 grote eieren
1 grote reep pure chocolade (180g)
1 grote reep melkchocolade (180 g)
200 gram roomboter
200 gram donkerbruine basterdsuiker
180 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram gehakte pecannoten
1 theelepel grof zeezout
Overige benodigdheden:
pannetje met dikke bodem
1 keukenmachine
1 springvorm
bakpapier
Bereidingswijze:
Breek de repen in stukjes en snijd de boter in blokjes. Laat al roerend langzaam smelten in een pan op een laag vuur. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Klopt de eieren schuimig/ luchtig in de keukenmachine. Voeg beetje voor beetje al kloppend de suiker toe.
Voeg al roerend met een spatel de gesmolten chocolade toe.
Spatel beetje voor beetje het zelfrijzend bakmeel door.
Spatel als laatste de noten en het zout door het mengsel.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en smeer de rand in met boter. Stort het mengsel in de springvorm en bak af in ongeveer 35 minuten. De taart blijft vanbinnen zacht. De baktijd kan per oven verschillen.
Laat de taart afkoelen voordat je hem gaat eten. Deze taart blijft ongeveer een week houdbaar.
Eet smakelijk!