Custard met appel, kersen en Crumble uit de oven
Ingrediënten
voor 4 personen
1 grote appel of twee kleinere
custardpoeder
suiker
kaneel
½ liter melk (voor de pudding)
kersen zonder pit (pot)
100 gram bloem
70 gram (basterd)suiker
80 gram boter
Overige benodigdheden
1 keukenmachine /hak-deel staafmixer
4 eenpersoons ovenschaaltjes
Bereidingswijze
Schil de appel eventueel en snij in flinterdunne plakjes. Bestrooi de appel naar smaak met wat suiker en kaneel. Zorg alle plakjes een laagje suiker hebben. Vet 4 eenpersoons ovenschaaltjes in en verdeel de appel over de bodem.
Maak de custard volgens de verpakking en giet over de schijfjes appel. Doe in ieder bakje wat kersen zonder pit.
Maak nu met behulp van een keukenmachine al pulserend een mooie crumbel (kruimels) van de bloem, (basterd) suiker en boter. Niet te lang mengen, het moeten kruimels blijven. Verdeel de kruimels over de schaaltjes.
Bak 25 minuten in de oven op 1900 C.
Iets laten afkoelen, voordat je ze serveert.
Eet smakelijk!