Crème brulee met sinaasappel

Ingrediënten

voor 4 personen

175 ml slagroom

75 ml sinaasappelsap (vers)

3 eidooiers

35 gram suiker

snufje zout

suiker om te bestrooien

Overige benodigdheden

4 kleine vuurvaste schaaltjes

1 gas( brulee) brandertje

1 ovenschaal (waar de 4 schaaltjes in passen)

garde

kom

kokend water

Bereidingswijze

Verwarm de slagroom in een pannetje tot tegen het kookpunt. Haal van het vuur en laat 3-4 minuutjes
iets afkoelen.

Klop de dooiers luchtig in een kom met een snufje zout en de suiker.

Voeg al roerende met een garde de slagroom toe. Voeg als laatste al roerende het sap toe.

Verdeel het mengsel over de 4 schaaltjes.

Verwarm de oven voor op 1500 C. Zet de ovenschaal met hierin de 4 bakjes in de oven. Vul
de grote ovenschaal met kokend water tot ongeveer de halve hoogte van de crème brulee bakjes.

Haal de bakjes na ongeveer 40 minuten uit de oven. Doe dit heel voorzichtig in verband met het
hete water dat in de grote schaal zit. laat de bakjes iets afkoelen en zet ze vervolgens voor minstens anderhalf uur in de koelkast.

Haal de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi de crème brulee met een dun laagje suiker. Brand de
suiker mooi goudbruin met de brander. Zet de weer terug in de koelkast, totdat de suiker laag volledig hard is geworden.

Eet smakelijk!

Tip: Heb je geen brulee brander, zet de schaaltjes dan even onder de grill van de oven.


Contacteer ons