Cottage Cheese pannenkoekjes
Dit recept is gebaseerd op een recept van Ottolenghi.
Ingrediënten
voor 6 stuks (2 personen)
200 gram cottage cheese
2 eidooiers
100 ml melk
80 gram zelfrijzend bakmeel
2 eiwitten
60 gram verse spinazie grof gehakt
3 eetlepels Parmezaanse kaas
peper en zout naar smaak
boter om te bakken
Overige benodigdheden
1 mixer/ keukenmachine
Bereidingswijze
Meng de cottage cheese, melk en eidooiers goed door elkaar.
Voeg het bakmeel toe en roer goed door. Voeg de spinazie toe en meng door het beslag, samen met de Parmezaanse kaas. voeg wat peper en zout uit de molen toe.
Klop de eiwitten net zolang tot er een luchtig schuim ontstaat. Spatel het eiwit door het beslag.
Doe een beetje boter in een hete koekenpan. Doe per pannenkoekje 2-3 eetlepels beslag in de pan. Druk met de achterkant van de lepel een beetje aan. De pannenkoekjes moeten ongeveer één cm hoog zijn en een diameter van ongeveer 10cm hebben. Je kunt er 2-3 tegelijk bakken. Draai de pannenkoekjes na ongeveer 2-3 minuten om en laat nog 2 minuten gaar en goudbruin worden.
Lekker als lunchgerecht, eventueel met een groene salade.
Eet smakelijk!
Tip: je kunt de pannenkoeken een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren. Even een minuutje in de magnetron en genieten maar.