Bieten carpaccio met geitenkaas

Ingrediënten

per persoon

2 rauwe gele bietjes (of roze)

rucola

zachte geitenkaas

partjes rode grapefruit

pompoenpitjes

honing 

Bereidingswijze

Kook de bietjes in een pan met water in ongeveer 40-60 minuten gaar. Hierna kun je de schil gemakkelijk verwijderen. Laat de bietjes goed afkoelen. Je kunt de gekookt bietjes ongeveer twee dagen in de koelkast bewaren.

Snijd de bietjes in dunne plakjes. Dit kan eventueel met een mandoline. Verdeel de plakjes over een bord. Leg in het midden wat rucola. Haal de schil van de grapefruit en snijd in partjes. Het sap dat eruit loopt opvangen op een bordje. Houd je niet van grapefruit dan kun je ook partjes sinaasappel gebruiken. Leg de partjes op de rucola en verkruimel wat zachte geitenkaas over de salade. Giet wat van het opgevangen sap over de salade. Besprenkel de salade met een theelepel honing en garneer met pompoenpitten.

Eet smakelijk!





Contacteer ons