Biefstukreepjes in een pittige saus
Ingrediënten
voor 2 personen
250 gram biefstuk in reepjes
1 teentje knoflook fijngehakt
1 schijfje verse gember
2 kleine uien in kwarten
2 groene pepers in ringen
1 theelepel oestersaus
1 eetlepel ketjap (manis)
2 eetlepels chilisaus
½ theelepel suiker
zwarte peper uit de molen
zout uit de molen
2 eetlepels olie om te bakken
Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan en voeg de knoflook en het schijfje gember toe. Laat even bakken, tot het lekker gaat geuren. Pas op dat de knoflook niet verbrand. Voeg de biefstukreepjes toe en laat al omscheppend snel bruin worden. Voeg de ui en peper toe en laat al omscheppend gaar worden. Dit alles moet snel gebeuren, anders wordt de biefstuk taai. Voeg als laatste de oestersaus, ketjap, chilisaus, suiker en peper en zout naar smaak toe. Goed omscheppen en meteen serveren.
Lekker met witte rijst
Eet smakelijk!