Recepten

Omelet met groenten en saus (Foe Yong Hai)

Ingrediëntenper persoon2-3 eieren150 gram groenten fijngesneden½-1 theelepel 5-spices kruiden1 theelepel suikerpeper en zout (evt. wat krabvlees uit blik)olie om te bakkensaus (per persoon)4 eetlepels tomatenketchup1 eetlepel ketjap 2 eetlepels gembersiroop1-2 eetlepels witte wijn azijn¼- ½...
Lees meer

Custard met appel, kersen en Crumble uit de oven

Ingrediëntenvoor 4 personen1 grote appel of twee kleinerecustardpoedersuikerkaneel½ liter melk (voor de pudding)kersen zonder pit (pot)100 gram bloem70 gram (basterd)suiker80 gram boterOverige benodigdheden1 keukenmachine /hak-deel staafmixer4 eenpersoons ovenschaaltjesBereidingswijzeSchil de appel...
Lees meer

Portugees rijstpotje met zalm, garnalen en mosselen (Arroz de Marisco)

IngrediëntenVoor 4 personen12 grote garnalen met kop (diepvries)350 gram zalmfilet in blokken van 2x2 cm250-300 gram mosselvlees400 gram risottorijst150 ml witte wijn1 blik tomatenblokjes1 paprika in kleine blokjes1 blikje ansjovis (met kappertjes)2 theelepels chilipoederverse bladpeterselie1...
Lees meer

Lasagne met gehakt en groenten

Ingrediëntenvoor 4 porties500 gram rundergehaktgehaktkruidenItaliaanse kruiden500 gram Italiaanse roerbakgroenten500 gram gezeefde tomaten1 klein blikje tomatenpuree30 zwarte olijven fijngehaktolie om te bakken2 bollen mozzarella25 gram boter25 gram bloem 350 ml melknootmuskaatpeper en zout150 gram...
Lees meer

Varkenshaas uit de wok

Ingrediëntenvoor 2 personen300 gram varkenshaas2 eetlepels ketjap+ 2-4  eetlepels voor de sausolie om te bakkenvoor de bamboe1 rode peper in stukken1 teen knoflook2 sjalotten/ 1 rode ui in stukken1 theelepel laospoeder¼ theelepel zwarte peper1 theelepel gemalen sereh2 theelepels...
Lees meer

Snelle Chinese kool met pindasaus

Ingrediëntenvoor 4 personen1 Chinese kool fijngesneden1 rode ui gesnipperd1 teen knoflook fijngehakt1 theelepel sambal (badjak)1 theelepel gemberpoeder1 theelepel korianderpoeder(=ketoembar)2 theelepels kerriepoederolie om te bakkenscheutje waterpindasaus(link voor recept)BereidingswijzeDoe een...
Lees meer

Risotto met citroen en paddenstoelen

Ingrediëntenvoor 2 personen150 gram risottorijst250 gram paddenstoelen800 ml hete groentebouillon1 ui gesnipperd50 ml witte wijnrasp van 1 citroensap van ½ citroen1 eetlepel mascarpone(of crème fraîche)1 theelepel gedroogde peterseliepeper en zoutolie om te bakkenParmezaanse...
Lees meer

Notencroquetten , vegetarisch

Ingrediëntenvoor 8 kroketten1 gesnipperd rood uitje1 knoflookteen fijngehakt50 gram boter50 gram bloem300 ml hete groentebouillon1-2 theelepels fijngehakte peterselie½ theelepel paprikapoeder100 gram ongezouten noten fijngehakt(walnoten, hazelnoten, etc.)om te panerenbloem2 eieren...
Lees meer

Baklava

Ingrediëntenvoor 24-32 porties20 vellen filodeeg150 gram gesmolten boter250 gram walnoten50 gram suiker2 theelepels kaneel(evt. pistachenootjes om te garneren)voor de siroop200 gram suiker50-100 gram honing150 ml water1 theelepel kaneel3 repen schil van citroensap van halve citroen(optioneel 2...
Lees meer

Verse tonijn met noodles en groenten (salade)

Ingrediëntenvoor de dressingsap van 1 limoen1 eetlepel (palm)suiker 1/2 eetlepel sesamolie2 eetlepels sojasaus1 eetlepel sake (optioneel)½ cm gember geraspt½ rode peper in ringenvoor de salade80 gram glas-noodles200 gram sperziebonen¼ komkommer in slierten50 gram wortel/ peen in sliertjes50 gram...
Lees meer

Contacteer ons