Recepten

Snelle Tomatensoep

Ingrediënten (voor 4 personen)2 blik gepelde tomaten of tomatenblokjes1 geschilde aardappel in stukken2 tuinkruiden/ groentebouillon blokjes3/4 liter water250 gram gehakt half om half4 eetlepels Parmezaanse kaas1 zak soepgroenten Eventueel wat ongekookte pastaOverige benodigdheden:1 soeppan1...
Lees meer

Pittige Pompoensoep

ingrediënten voor 4 personen:1 ui gesnipperd1/2 rode peper fijngesnedeneetlepel olie1 flespompoen, geschild in blokjes1 aardappel geschild in blokjes1 theelepel kerrie poeder1 liter kippenbouillon (van blokjes)bakje crème fraîche of zure room1 bakje rivierkreeftjeseventueel een scheutje sherry of...
Lees meer

Ananas met Yoghurt

Ingrediënten1 groot blik ananas op eigen sap2 eetlepels kristalsuiker3 eetlepels kokosrasp2 1/2 dl biologische boeren volle yoghurt1 tl grof zout1 verse groene peper in dunne ringen1 eetlepel olie om in te bakken1/2 tl mosterdzaad¼ tl komijnzaad (djinten)2 rode pepers fijn gesneden1 sjalot in dunne...
Lees meer

Pittig rundvlees

Vandaag een mooi stuk rundvlees bij de Turkse slager gekocht. Het zit nu in de pan en moet een paar uur sudderen. Hoe lang, dat kon de slager mij niet vertellen.Het wordt een pittig gerecht met rode currypasta en kokosmelk. Niet geschikt voor mensen die niet van pittig eten houden.IngrediëntenVoor...
Lees meer

Snert/ Goed gevulde erwtensoep

Ingrediëntenvoor 8 borden2 liter groentebouillon(of 2 liter heet water en 4 tuinkruiden/ groente bouillonblokjes)1 zak spliterwten1 of 2 schouderkarbonades1 stuk zuurkoolspek zonder zwoerd1 knolselderie, schoongemaakt en in blokjes gesneden1 winterpeen, geschild en in plakjes gesneden1 prei,...
Lees meer

Zalm met risotto en groene asperges

Ingrediënten voor 2 personen250-300 gram zalmfilet1 bos groene asperges200 gram risotto rijst (arborio)1 gesnipperd sjalotje0,5 dl witte wijn (flinke scheut)1 liter kippenbouillon (evt. van blokje)Parmezaanse kaasKlont roomboterolijfolie2-3 eetlepels citroensapverse dilleverse peterselie,...
Lees meer

Boerenkool met chorizo, noten en brie

  Ingrediënten voor 4 personen 1 kilo aardappels geschild en in stukken 600 gram boerenkool gesneden 200-250 gram chorizo in blokjes 1 bakje (kastanje) champignons in plakjes 1 rode peper, fijn gesneden (evt. zaadjes verwijderen) 100 gram noten naar keuze gehakt  (cashew-, wal- of...
Lees meer

Caatjes Cruesli (Granola)

IngrediëntenVoldoende voor ongeveer één week100 gram Havervlokken100 gram gemengde noten, fijngehakt20 gram pijnboompitten3 of 4 eetlepels zonnebloemolie3 of 4 eetlepels honinghandje rozijnenOverige benodigdhedenBakplaatBakpapierBereidingMeng alle ingrediënten ,behalve de rozijnen, goed doorelkaar....
Lees meer

Caatjes Babi Ketjap

Ingrediënten Voor 4 personen 600 gram hamlappen 300 gram speklappen 1,5 dl ketjap manis of medja 1 ui gesnipperd 2 tenen knoflook, fijn gehakt 2 cm gember geraspt (of 1 eetlepel gedroogd) 1 theelepel laos 1 theelepel ketumbar (korander zaad gemalen) 1 theelepel djinten 1 stuk steranijs 1 theelepel...
Lees meer

Caatjes Babi Kuning

Ingrediënten voor 4 personen 500 gram hamlappen 300 gram speklappen 6 eetlepels ketjap manis of medja 2 eetlepels oestersaus 2 knoflooktenen, fijn gehakt 1 eetlepel kunjit (geelwortel) 1 eetlepel kerriepoeder (kerriemadras) 1 ui, gesnipperd 2 dl runderbouillon (evt. van een blokje) 1 dl...
Lees meer

Contacteer ons