Zandkoekjes

Ingrediënten

voor ongeveer 30 koekjes

200 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

150 gram boter op kamertemperatuur

1 eidooier

Overige benodigdheden

bakpapier

evt. keukenmachine

plastic folie

Bereidingswijze

Snijd de boter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. De boter wordt dan lekker zacht. Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine en laat mengen tot er kruimels ontstaan. Heb je geen
keukenmachine, dan gebruik je twee messen om de boter goed door de overige ingrediënten te mengen (met twee messen snijbewegingen maken). Vervolgens kneed je met je handen snel het deeg tot een bal. Snijd de deegbal in twee stukken en maak van ieder deel een rol met een diameter van ongeveer 3cm. Verpak de rollen afzonderlijk in folie en laat een half uur opstijven in de koelkast.

Haal de rollen uit de koelkast en snijd ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Verdeel de plakjes over het bakblik. Laat voldoende ruimte tussen de plakjes. In de oven zullen zij iets gaan uitlopen en dus groter worden.

Bak de koekjes voor ongeveer 14-16 minuten in de oven op 1800C. De koekjes mogen niet te donker worden.

Even laten afkoelen en meteen opeten. Wil je de koekjes bewaren, doe ze dan in een afgesloten trommel.

Eet smakelijk!

Tip: vermeng door het deeg eens wat smaakmakers zoals: fijngehakte noten, kleine stuikjes chocolade, sinaasappel rasp, citroen rasp, fijngehakte cranberries etc.


Contacteer ons