Thaise soep met garnalen: Tom Yam soep

Ingrediënten

voor 2 personen

400 ml water

1 eetlepel rode currypasta

1 plakje gember (2-3 mm)

2 kaffir lime blaadjes(djeroek poeroet)

1 rode peper in ringen

1 eetlepel suiker

2 theelepels vissaus

8-10 (kastanje)champignons in plakjes

200 gram garnalen ontdooid

1 eetlepel limoensap

Bereidingswijze

Bij deze soep draait alles om smaak. Ben je niet gewend om pittig te eten, gebruik dan iets minder currypasta of voeg wat extra water toe. Proef tussendoor, voeg aan het einde eventueel nog wat extra limoensap toe. Maak de soep zoals jij hem lekker vindt.
Deze soep is het lekkerst wanneer je hem meteen eet.

Breng het water in een pan aan de kook. Voeg de currypasta, gember, kaffir lime blaadje, suikers en de rode peper toe en laat even een minuutje doorkoken. Voeg vervolgens de vissaus, champignons en garnalen toe. Laat een paar minuutjes koken, tot de champignons en garnalen gaar zijn.
Wanneer de garnalen mooi roze zijn het limoensap toevoegen en goed doorroeren.

Verwijder voor het serveren de kaffir lime blaadjes en het schijfje gember.

Eet smakelijk!

Tip: Heb je geen kaffir lime blaadjes voeg dan een stukje schil van een limoen of citroen toe.

Houd je niet van garnalen, vervang deze dan door gekookte kip of tofu.


Contacteer ons