Stoofvlees met bier

Dit gerecht is geïnspireerd door het recept van Marché du
Pre. Ik heb de hoeveelheden en het recept iets aangepast. Ik houd van royale
porties.

Ingrediënten voor 4 personen

3 el boter

125 g gerookte spekblokjes

1 grote ui, gesnipperd

2 prei, gewassen en in ringen gesneden

1 bakje kastanje champignons in plakjes

700 g runderlappen / sukadelappen in blokjes van 2 cm gesneden

zout naar smaak

zwarte peper naar smaak

3 el bloem

3 el Worcestersaus

2 takjes tijm of 2 theelepel gedroogde tijm

3 rundvlees bouillonblokjes

0,5 liter Guinness (bier) of donker bockbier

Overige benodigdheden:

braadpan

vlamverdeler

Bereidingswijze:

Smelt een lepel boter en fruit hierin de spekblokjes, ui en prei voor ongeveer 3 minuten.
Voeg de champignons toe en fruit nog ongeveer 5 minuten. Schep alles uit de pan
in een kom/ bak en zet even apart.

Bestrooi het vlees met peper, zout en de bloem.

Doe de overige boter in de pan en bak het vlees mooi bruin.

Voeg vervolgens het spek/ groenten mengsel weer toe. Voeg het bier, de
bouillonblokjes, tijm en worcestersaus toe.

Zet de pan op laag vuur, met gesloten deksel, het liefst op een vlamverdeler. Laat
minimaal 3,5 uur sudderen.

Zelf vind ik deze stoofpot een dag later het lekkerst. Serveer met aardappelpuree en sperzieboontjes.

Je kunt het vlees ook in eenpersoons ovenschaaltjes doen, afgedekt met een plakje ontdooid
bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en bak 35 minuten in de
oven op 200 graden.

Eet smakelijk!


Contacteer ons