Snelle Courgette- Venkelsoep

Ingrediënten

voor 4 borden soep

2 courgettes in blokjes

1 venkelknol in ringen

1 ui gesnipperd

1 kleine aardappel in blokjes

½ theelepel venkelzaad

700 ml kokend water

2 kipbouillonblokjes

scheutje olie

(scheutje room)

Overige benodigdheden

staafmixer

Bereidingswijze

Doe een scheutje olie in de pan en voeg de courgette, venkel ui, aardappel en venkelzaadjes toe. Laat voor 5 minuutjes bakken, regelmatig omscheppen.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat voor 15 minuten zachtjes doorkoken. (Je kunt ook groentebouillon blokjes gebruiken.)

Haal de pan van het vuur en maak met behulp van de staafmixer een mooie gladde soep.

Serveer meteen,! De soep kan gaan verkleuren, wanneer je hem te ver van te voren maakt.

Garneer eventueel met een scheutje room.

Lekker met een stukje (stok) brood.

Eet smakelijk!



Contacteer ons