Mexicaanse Maïssoep

Ingrediënten

voor 4 personen

600 ml hete groentebouillon (van blokje)

300 gram maïs(uit blik)

1 geroosterde paprika in stukjes(uit pot)

1 kleine rode ui gesnipperd

1 teen knoflook fijngehakt

1 jalapeno peper in ringen

1 tomaat in stukjes

½ theelepel djinten (gemalen komijn)

1 ½ theelepel gerookt paprikapoeder

1 theelepel grof zeezout

scheutje olie om te bakken

Overige benodigdheden

soeppan

staafmixer

Bereidingswijze

Doe een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en peper. Voeg de djinten en paprikapoeder toe en laat een minuutje meebakken, pas op voor verbranden. Voeg nu alle overige ingrediënten toe en
laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Wanneer je de soep te dik vindt, kun je een klein scheutje heet water toevoegen. Deze soep hoort stevig te zijn. Proef en voeg eventueel
wat zout naar smaak toe. Je kunt de soep nu meteen serveren.

Eet smakelijk!


Contacteer ons