Mayonaise en dipsaus
Ingrediënten
voor 250ml mayonaise
1 ei
1eetlepel mosterd
2 eetlepels witte wijnazijn
snufje zout
+/- 250 ml zonnebloemolie
Overige benodigdheden
staafmixer
hoge mengbeker
steriele pot met deksel
Bereidingswijze
Doe het ei, de mosterd, witte wijn, zout en ongeveer 1/3 deel van de olie in de beker. Mix voor ongeveer 10 seconden. Voeg een scheut van de olie toe en mix weer voor 10 seconden. Ga zo door tot de mayonaise de
gewenste dikte heeft.
Bewaar de mayonaise in een steriele pot in de koelkast. Je kunt de mayonaise ongeveer een week bewaren.
Eet smakelijk!
Tips: Gebruik altijd zo vers mogelijke eieren. Je kunt voor de mayonaise alle soorten mosterd gebruiken. Zelf gebruik ik graag honingmosterd. Wil je verse kruiden aan je mayonaise toevoegen, doe dit dan pas
wanneer je de mayonaise wilt gebruiken. Ook heerlijk op je eigen dipsaus te maken.
Enkele ingrediënttips om aan je mayonaise toe te voegen, de kunt ook half mayonaise/ half kwark als basis gebruiken .
· paprikapoeder +chilipoeder+ peterselie
· fijn geraspt teentje knoflook+ bieslook
· kerriepoeder
· sambal en ketjap
· mijngemalen ansjovis+ peterselie
· chilisaus
· en wat je maar wilt