Notencroquetten , vegetarisch

Ingrediënten

voor 8 kroketten

1 gesnipperd rood uitje

1 knoflookteen fijngehakt

50 gram boter

50 gram bloem

300 ml hete groentebouillon

1-2 theelepels fijngehakte peterselie

½ theelepel paprikapoeder

100 gram ongezouten noten fijngehakt

(walnoten, hazelnoten, etc.)

om te paneren

bloem

2 eieren geklutst

paneermeel

+ olie om te frituren

Bereidingswijze

Doe de boter in een pan met dikke bodem en laat smelten op een laag vuur. Wanneer de boter voor de helft is gesmolten, voeg je de ui en knoflook toe en laat je alles, al roerend, voor 2 minuutjes zachtjes bakken. Voeg al roerend de bloem toe, blijf roeren en laat voor een paar minuutjes garen.
Voeg, al roerend, in drie gedeelten de bouillon toe. Er moet een dikke saus ontstaan. Roer als laatste de peterselie, paprikapoeder en gehakte noten door de ragout.

Doe de ragout in een diep bord of ovenschaal. Zet het bord afgedekt in de koelkast en laat de ragout 2 uur opstijven.

Vorm met vochtige handen 8 kroketten. Zet 3 borden klaar, 1 met bloem, 1 met het geklutste ei en 1 met paneermeel. Haal de korketten door de bloem, het ei, het paneermeel, nog een keer het ei en het paneermeel. Zet de kroketten terug in de koelkast en laat weer minimaal 1 uur opstijven.

Verhit de olie tot 1800 C en bak de kroketten in porties in 3 minuten mooi goudbruin.

Lekker met een blauwe kaas dip (50 gram blauwe kaas fijngeprakt, 50 gram mayonaise en 50 gram yoghurt gemengd) of met mosterdmayonaise (100 gram mayonaise en 1-2 eetlepels grove mosterd)

Serveer de kroketjes meteen.

Eet smakelijk!


Contacteer ons