Karbonades met Vijgen en Balsamico

Ingrediënten

voor 2 personen

2 (rib) karbonades

zout uit de molen

peper uit de molen

1 theelepel venkelzaad

olie om te bakken

2-3 vijgen in kwarten

2 eetlepels bruine basterdsuiker

2 eetlepels grand manier (optioneel)

balsamico siroop

Overige benodigdheden

ovenschaal

grillpan

Bereidingswijze

Doe de vijgen in een ovenschaal. Verdeel de basterdsuiker over de vijgen en besprenkel ze eventueel met de grand marnier (of een andere likeur zoals licor 43 of Cointreau). Zet de schaal voor 15 minuten in een oven op 2000 C.

Smeer de karbonades aan beide zijden in met een beetje olie en bestrooi met zout, peper en de venkelzaadjes. Bak de karbonades om en om in ongeveer 10 minuten gaar in een grillpan. Regelmatig omkeren. Heb je geen grillpan, dan kun je de karbonades gewoon in een koekenpan bereiden.

Verdeel een beetje van de balsamico siroop in een streep over de borden. Leg hierop de karbonade en de vijgen.

Lekker met gebakken aardsappelen en boontjes.

Eet smakelijk!

Tip: balsamico siroop kun je makkelijk zelf maken. Doe 250 ml balsamico azijn en 100 gram suiker (of 75 gram honing) in een pan en laat zachtjes inkoken tot er ongeveer 1/3 van het volume over is. (Dit kan wel even duren, maar dan heb je wel wat). Pas op dat de siroop niet te dik wordt. Tussendoor even proeven en indien nodig nog een beetje suiker toevoegen In een steriele fles of pot kun je de siroop maanden bewaren. De siroop is ook heerlijk bij aardbeien of desserts en salades.


Contacteer ons