Gehaktballen met een Twist

Ingrediënten voor 4 ballen

500 gram gehakt half om half

2 kleine eieren

1 eetlepel honingmosterd

1 eetlepel grove mosterd

2 eetlepels ketjap

1 eetlepel sambal (badjak)

1 eetlepel paprikapoeder

ongeveer 5 eetlepels paneermeel

boter/ olie om te bakken

1 pot vleesfond

Overige benodigdheden

1 braadpan met deksel

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten (gehakt tot en met paneermeel) door elkaar. De hoeveelheid
paneermeel is een richtlijn, eventueel meer gebruiken indien nodig. Vorm 4 (of 5) ballen van het gehakt. Laat de ballen een kwartiertje opstijven in de koelkast.

Verwarm in de braadpan ongeveer 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels (room)boter. Laat de boter bruin worden. Bak de gehaktballen rondom bruin. Voeg de fond toe en doe de deksel op de pan. Zet het vuur lager en laat de ballen in ongeveer een half uurtje gaar sudderen. Halverwege de ballen even omkeren.

De jus die je overhoudt, kun je eventueel met een beetje water aanlengen.

Heerlijk met gekookte aardappelen en snijboontjes. Of maak eens een andijviestamppotje met een balletje gehakt.

Een bal gehakt kan altijd.

Eet smakelijk!


Contacteer ons