Custard met appel, kersen en Crumble uit de oven

Ingrediënten

voor 4 personen

1 grote appel of twee kleinere

custardpoeder

suiker

kaneel

½ liter melk (voor de pudding)

kersen zonder pit (pot)

100 gram bloem

70 gram (basterd)suiker

80 gram boter

Overige benodigdheden

1 keukenmachine /hak-deel staafmixer

4 eenpersoons ovenschaaltjes

Bereidingswijze

Schil de appel eventueel en snij in flinterdunne plakjes. Bestrooi de appel naar smaak met wat suiker en kaneel. Zorg alle plakjes een laagje suiker hebben. Vet 4 eenpersoons ovenschaaltjes in en verdeel de appel over de bodem.

Maak de custard volgens de verpakking en giet over de schijfjes appel. Doe in ieder bakje wat kersen zonder pit.

Maak nu met behulp van een keukenmachine al pulserend een mooie crumbel (kruimels) van de bloem, (basterd) suiker en boter. Niet te lang mengen, het moeten kruimels blijven. Verdeel de kruimels over de schaaltjes.

Bak 25 minuten in de oven op 1900 C.

Iets laten afkoelen, voordat je ze serveert.

Eet smakelijk!


Contacteer ons