Chocolade mousse

Ingrediënten

voor 4-6 porties

250 ml slagroom

2 eiwitten

2 eetlepels suiker

200 gram (pure) chocolade

garnering (optioneel)

geklopte slagroom

pismaniye ('snoepwatten')

Overige benodigdheden

mixer

beslagkom

Bereidingswijze

Smelt op een laag vuur de helft van de chocolade. Zodra de chocola gesmolten is, haal je de pan van het vuur en voeg je de andere helft van de chocolade toe. Roer goed door, totdat alle chocolade gesmolten is.

Zorg ervoor, wanneer je eiwitten klopt, dat de kom vetvrij is. Gebruik eventueel wat citroensap om de kom te ontvetten. Klopt de eiwitten stijf met de suiker. De eiwitten zijn goed wanneer er mooie stijve pieken
ontstaan.

Klop in een andere kom de slagroom. Wanneer de slagroom luchtig genoeg is spatel je de chocolade er voorzichtig doorheen. Spatel vervolgens heel voorzichtig de stijve eiwitten door het mengsel.

Verdeel het mengsel voorzichtig over éénpersoon schaaltjes.
Afhankelijk van de grootte van je schaaltjes heb je voldoende voor 4 tot 6 porties.

Dek de schaaltjes af met folie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Garneer voor het opdienen met wat slagroom of pismaniye.
Pismaniye kun je kopen bij de Turkse winkel. Ze lijken op watten en hebben ook wel wat weg van suikerspin.

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt de mousse een dag van te voren bereiden. Bewaar de mousse echter niet langer, er zitten immers rauwe eieren in verwerkt.


Contacteer ons