Chili con carne

ingrediënten

voor 4-6 personen

2 grote uien gesnipperd

2 rode pepers fijngehakt

2 teentjes knoflook fijngehakt

500 gram rundergehakt

3 paprika's in blokjes gesneden

1 bakjes champignons in plakjes

1 klein blikje tomatenpuree

2 blikken tomatenblokjes

1 theelepel chilipoeder

1 ½  theelepel djinten (komijnpoeder)

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel grof zeezout

twee grote blikken bruine bonen

(of verschillende bonen zoals kidneybonen,
cannellinibonen.)

olijfolie om te bakken

Bereidingswijze

Doe een scheutje olie in de pan en bak hierin de uien met de peper en de knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt gaar en rul. Voeg vervolgens de champignons en paprika toe en laat voor ongeveer 5 minuten bakken. Regelmatig even omscheppen. Voeg de tomatenpuree toe, roer door en laat een minuutje meebakken.

Voeg vervolgens de tomatenblokjes, chilipoeder, djinten, paprikapoeder en het zout toe. Roer alles goed door. Laat op een laag vuur 30 minuten pruttelen, zonder deksel. Voeg als laatste de bonen toe en warm goed door.

Lekker om er wat stokbrood bij te serveren.

Tip

Heb je nog wat chili con carne over, maak er dan een lekkere lunch of snack mee. Warm de chili con carne op. Doe de chili con carne in een ovenschaal met wat tortillachips. Strooi er wat gemalen kaas overheen en zet in een hete oven (ongeveer 1900) voor een paar minuten. Haal uit de oven wanneer de kaas is gesmolten. Lekker met wat rode salsa en zure room of crème fraîche.

Eet smakelijk!


Contacteer ons