Bharta, Indiase Auberginedip
Ingrediënten
Bijgerecht voor 4 tot 6 personen
2 aubergines in kwarten over de lengte
1/ blik tomatenblokjes
1 ui fijngesneden
1 teentje knoflook, fijn gehakt
2 cm gember fijn geraspt
2 groene pepers fijn gehakt
2 theelepels korianderzaad gemalen (ketoembar)
1 theelepel komijnzaad gemalen (djinten)
1 theelepel kurkuma/ kunjit (geelwortel)
limoensap
grof zout naar smaak
olijfolie
2 eetlepels verse koriander (optioneel)
Overige benodigdheden
Ovenschaal
aluminium folie
eventueel een blender/ staafmixer
Bereidingswijze
Doe de aubergineparten met de schil naar beneden in een ovenschaal. Besprenkel met een klein beetje olie en dek af met folie. Zet de schaal 1 uur in de oven op 1800 C. Wanneer de aubergines zacht zijn
geworden verwijder je de pulp met een lepel van de schil. Doe de pulp in een schaal/kom. Voeg hieraan de tomatenblokjes, korianderzaad, komijnzaad, kurkuma en een beetje grof zout toe. Wanneer je een wat fijnere structuur wilt kun je met de staafmixer eventueel nog een paar pulsen in de blender geven
Doe een scheutje olie in de pan en bak hierin de ui, knoflook, gember en peper tot de ui glazig is.
Voeg het auberginemengsel toe en bak op.
Voeg voor het serveren een klein beetje limoensap toe en garneer met wat verse koriander. Wanneer je niet van koriander houdt, kun je ook gehakte peterselie gebruiken.
Lekker met wat naanbrood of als onderdeel van een Indiase rijsttafel met bijvoorbeeld eiercurry, ananas met yoghurt, curry van papaya en garnalen of Tikka masala.
Eet smakelijk