Appel Kruimeltaart

Ingrediënten

400 gram zelfrijzend bakmeel

200 gram witte basterdsuiker

200 gram koude roomboter

1 ei

snufje zout

handje rozijnen

1 kg appels (goudrenetten)

4 eetlepels kristalsuiker

2 theelepels kaneel

2 eetlepels custardpoeder

scheutje citroensap

Overige benodigdheden

1 springvorm van 24 cm

bakpapier

deegroller

Bereidingswijze

Schil de appels en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Besprenkel met een beetje citroensap, om bruin worden tegen te gaan. Meng de rozijnen, kristalsuiker, kaneel en custardpoeder goed door de appel en zet even apart.

Maak een deeg van het bakmeel, basterdsuiker, roomboter, ei en zout. Het is handig om de roomboter een half uurtje van te voren in de vriezer te leggen en daarna met een grove rasp te raspen. Wanneer je een kruimeltaart wilt maken, gebruik je voor de kruimels ongeveer 1/3 deel van het deeg. (Natuurlijk
kun je ook een taart met raster aan de bovenkant maken, Bestrijk het raster dan wel eerst met eigeel.)

Vet de springvorm in met boter en bedek de bodem met een stuk bakpapier.

Wanneer het deeg is gekneed is, rol je 1 deel uit met de deegroller (bestuif het werkblad en de roller met een beetje bloem om plakken te voorkomen). Rol zo dun mogelijk uit en bedek hiermee de bodem. Pak een tweede stuk van het deeg, rol uit en bedek hiermee de zijkant. Verdeel nu de appelvulling in de vorm. Dek de bovenkant af met het overgebleven deeg. Hiervan maak je kruimels (beetje extra bakmeel toevoegen en tussen de vingers de kruimels maken) of mooie repen.

Bak de taart in 60 minuten mooi goudbruin en gaar op 1800 C in de oven.

Goed laten afkoelen en dan serveren met slagroom.

Eet smakelijk!


Contacteer ons