Aardappelpuree met smaak variaties

Ingrediënten

basispuree 2 personen

500 gram aardappels

150-200 ml warme melk

klont roomboter

peper en zout

nootmuskaat

noten/ kaas puree

basispuree

50 gram fijngehakte noten

50-100 gram geraspte kaas

zoete aardappelpuree

250 gram zoete aardappelen

250 gram aardappels

1 teen knoflook (meekoken)

150-200 ml warme melk

klont roomboter

peper en zout

nootmuskaat

peterselie

puree met kruidenkaas

basispuree

½ kuipje kruidenroomkaas

(laat de roomboter weg)

puree met mosterd

basispuree

1-2 theelepels mosterd

1-2 eetlepels crème fraîche

(laat de roomboter weg)

pree met groene kruiden

basispuree

peterselie

bieslook

(dille, bij vis)

 

puree met pesto en rauwe ham

basispuree

1-2 theelepels pesto

30 gram, rauwe ham fijngesneden

Overige benodigdheden

pureestamper/ pureeknijper

Bereidingswijze

Het recept voor aardappelpuree bestaat niet, er zijn vele variaties. Hierboven de ingrediënten voor mijn basispuree.

Kook de aardappelen zoals je bent gewend. Giet ze af en laat ze even droogstomen. Maak de aardappelen fijn met de stamper of knijper. Voeg beetje voor beetje de hete melk toe en roer goed door. Gebruik zoveel melk als je zelf nodig vindt. Roer er de roomboter door en breng op smaak met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat.

Wil je ingrediënten aan je puree toevoegen, doe dit dat dan als laatste en roer goed door. Proef tijdens het toevoegen, je kunt er altijd nog iets bij doen, eraf gaat niet meer.

Gebruik nooit koude melk, of een staafmixer, wanneer je puree maakt. Het lekkerste is het wanneer je de puree meteen serveert. Wil je de puree een dag van te voren maken, verwarm de puree dan in de magnetron


Contacteer ons