Artikel archief

Chocolade mousse

Ingrediëntenvoor 4-6 porties250 ml slagroom2 eiwitten2 eetlepels suiker200 gram (pure) chocoladegarnering (optioneel)geklopte slagroompismaniye ('snoepwatten')Overige benodigdhedenmixerbeslagkomBereidingswijzeSmelt op een laag vuur de helft van de chocolade. Zodra de chocola gesmolten is, haal je...
Lees meer

Mungbonen curry met gebakken uitjes

Ingrediëntenvoor 2 personen100 gram mungbonen1 kleine ui gesnipperd1 cm verse gember fijngehakt1 teen knoflook fijngehakt1 rode/groene peper fijngehakt1 eetlepel kerriepoeder1 theelepel gemalen komijn (djinten)1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)1 kleine courgette in blokjes1 kleine aubergine...
Lees meer

Aardappelen masala met kousenband en ei

Ingrediëntenvoor 4 personen500 gram aardappelen1 theelepel grof zeezout1-1 ½ eetlepel garam masala1 teen knoflook fijngehaktolie om te bakkenkopje water500 gram kousenband (diepvries)4 hardgekookte eierenBereidingswijzeSchil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe een scheut olie in de pan (of...
Lees meer

Een goed begin van het nieuwe jaar!

De beste wensen voor 2016, dat het maar een smakelijk jaar mag worden! We hebben ons receptenmenu aangepast. Vanaf heden is het nog makkelijker om een recpet op te zoeken. Alle recepten staan nu onder categorieën verdeeld bij recepten.Veel kookplezier in 2016!Groetjes Caatje
Lees meer

Recepten opzoeken

Vanaf heden kunt u nog makkelijker een recept opzoeken. Bekijk onze nieuwe indeling bij de recepten.Veel kookplezier!Caatje
Lees meer

Vietnamese Spring Roll

Ingrediëntenvoor 2 personen4-6 rijstvellen50 gram glassnoodles150 gram garnalen (gaar)1 kropje baby romaine sla1 winterpeen in reepjes1 avocado in repenevt. wat zeewierOverige benodigdheden1 schaal met heet waterBereidingswijzeBereid de noedels volgens de verpakking. Je kunt eventueel ook...
Lees meer

Coquilles met venkel en sinaasappel

Ingrediëntenvoor 4 personen 12 Coquilles1 venkelknolsap van 1 sinaasappel100 ml slagroom100 ml visbouillon (van blokje)plukje saffraan draadjesmespunt gemalen venkelzaadroomboter om in te bakkenzout en peper naar smaakBereidingswijzeSnijd de venkel in repen over de lengte. Bewaar de stukjes groen...
Lees meer

Aardappelpuree met smaak variaties

Ingrediëntenbasispuree 2 personen500 gram aardappels150-200 ml warme melkklont roomboterpeper en zoutnootmuskaatnoten/ kaas pureebasispuree50 gram fijngehakte noten50-100 gram geraspte kaaszoete aardappelpuree250 gram zoete aardappelen250 gram aardappels1 teen knoflook (meekoken)150-200 ml warme...
Lees meer

Mayonaise

Ja het kan echt, mayonaise maken binnen een minuut met behulp van de staafmixer. Klik hier voor het recept.
Lees meer

Mayonaise en dipsaus

Ingrediëntenvoor 250ml mayonaise1 ei1eetlepel mosterd2 eetlepels witte wijnazijnsnufje zout+/- 250 ml zonnebloemolieOverige benodigdhedenstaafmixerhoge mengbekersteriele pot met dekselBereidingswijzeDoe het ei, de mosterd, witte wijn, zout en ongeveer 1/3 deel van de olie in de beker. Mix voor...
Lees meer

Contacteer ons