Artikel archief

Forel met venkel-citroen saus

Ingrediëntenvoor de saus (2-4 porties)1 eetlepel boter om te bakken1 venkelknol in plakjes1 kleine ui in halve ringen4 tomaten1 onbespoten citroen 5 takjes tijm (of ½ theelepel gedroogd)500 ml kippenbouillonpeper en zout naar smaakrasp van de schil van ½ citroen25 gram koude boter om te bindenper...
Lees meer

Wortelpuree

Ingrediëntenvoor 2 personen4 winterpenensap van 2-3 sinaasappels (150ml)100 ml water1 theelepel witte wijn azijnklontje boterpeper en zout uit de molenOverige benodigdheden1 staafmixerBereidingswijzeWas de winterpenen en snijd ze in plakjes. Doe ze samen met het sinaasappelsap, water, azijn en een...
Lees meer

Ottolenhghi

Deze maand heb ik mijn kookboeken collectie weer eens aangevuld. Het kookboek Jeruzalem, van Ottolenghi had ik reeds in mijn bezit. Daar zijn nu Plenty, Plenty More en Nopi aan toegevoegd. En ik ben ondertussen verslaafd aan het worden aan deze kookboeken. Een aantal van mijn gerechten zijn...
Lees meer

Zoete aardappel pannenkoekjes

Dit recept is gebaseerd op het recept uit het kookboek Nopi, van Ottolenghi en Scully.Ingrediëntenvoor 6 stuks2 zoete aardappelen (400 gram)100 gram zelfrijzend bakmeel1 zakje vanillesuiker2 eierdooiers80 ml melk25 gram gesmolten boter1 eetlepel honing½ theelepel kaneel½ theelepel nootmuskaatsnufje...
Lees meer

Cottage Cheese pannenkoekjes

Dit recept is gebaseerd op een recept van Ottolenghi.Ingrediëntenvoor 6 stuks (2 personen)200 gram cottage cheese2 eidooiers100 ml melk80 gram zelfrijzend bakmeel2 eiwitten60 gram verse spinazie grof gehakt3 eetlepels Parmezaanse kaaspeper en zout naar smaakboter om te bakkenOverige benodigdheden1...
Lees meer

Geroerbakte spruitjes met granaatappel

Dit recept is gebaseerd op een recept van Ottolenghi.Ingrediëntenvoor 2-3 personen500 gram spruiten 300 gram sjalotjes1 granaatappelraps van de schil van 1 citroen2 theelepel granaatappel melasse(of 1 eetlepel balsamicoazijn)1 eetlepel keukenstroop1 eetlepel honing1 eetlepel olijfolie(olijf)olie om...
Lees meer

Salade van groene boontjes en makreel

Dit recept is geïnspireerd op het recept van OttolenghiIngrediëntenvoor 2 personen2 oude boterhammenscheutje olie om te bakkenteentje knoflook250 gram sperziebonensla naar keuze 2 gerookte makreel filets1 sjalotje1 geroosterde paprika (evt. uit pot)2 eetlepels zwarte olijven2 eieren half hard...
Lees meer

Groententaart met kaas

Dit recept is gebaseerd op een recept van Ottolenghi.Ingrediëntenvoor 2-3 personen5 plakjes hartige taart deeg (diepvries)1 grote ui 2 laurierblaadjeseetlepel olijfolie1 grote zoete aardappel 1 rode paprika 1 stronk broccoli10 cherrytomaatjes3 eieren200 ml slagroom (of melk)125 gram Danisch blue...
Lees meer

Gestoofde sjalotjes in rode wijnjus

Dit recept is gebaseerd op een recept van Ottolenghi.Ingrediëntenvoor 4 porties2 eetlepels olijfolie500-600 gram sjalotten, schoongemaakt200 ml rode wijn200 ml rode port200 ml groentebouillon2 laurierblaadjes1 theelepel zwarte peperkorrels1 theelepel gedroogde tijm (of 4 takjes)1 eetlepel suiker1...
Lees meer

Garnalen curry

Ingrediëntenvoor 4 personen500 gram grote diepvriesgarnalen 1 blik kokosmelk (ongeveer 300 ml)1 theelepel keukentamarinde (optioneel)2 theelepels vissausolie om te bakkenvoor de kruidenpasta1 ui in stukken3 cm verse gember geschild1 rode peper2 tenen knoflook2 theelepels gemalen sereh1 theelepel...
Lees meer

Contacteer ons